Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Nordjysk forsvarsleverandør går ind på celebert marked: Skal passe på de rige og berømte

MyDefence åbner for første gang døren til det private marked

MyDefence åbner for første gang døren til det private marked
Nørresundby-firmaet MyDefence har indgået et nyt samarbejde med sikkerhedsfirmaet XS International, der blandt andet passer på de rige og berømte, når de ferierer til søs.Foto: Tom Wheatley/Unsplash

NØRRESUNDBY: Hos MyDefence ApS i Nørresundby har man etableret et nyt samarbejde, der varsler et nyt fokus for den nordjyske forsvarsleverandør; salg til private.

MyDefence har indledt et nyt samarbejde med det München-baserede sikkerhedsfirma XS International, der i en årrække har markeret sig som sikkerhedsfolk og bodyguards for de super-rige og de berømte.

XS International har i de seneste måneder, i yacht-højsæsonen, brugt drone-detektorer fra MyDefence på deres beskyttelsesopgaver. Med den lille Wingman S i inderlommen og tilslutning til vagtens ørestykke kan sikkerhedsfirmaet nu opdage, når droner går på vingerne på op til 1000 meters afstand.

I nogle dele af verden vil det typisk være paparazzi-fotografer, der vil have billeder af de rige og berømte. I andre dele af verden kan man opleve, at fjender bruger droner til at bære våben. Under alle omstændigheder vil den lille wingman advare om, at der er en drone i luften.

Flere droner

Med det nye samarbejde med XS International er MyDefence også for første gang gået ind på det private marked. Og det kan vise sig at kunne give et mere kontinuerligt salg i forhold til de store militære kontrakter, der næsten altid har et langt indløb, inden der kommer penge i kassen.

- Det er umiddelbart et marked, hvor vi på den korte bane kan se, at salg til private kan komme til at udgøre op imod 10 procent af vores virksomhed, siger Dan Hermansen, der er CEO hos MyDefence til Electronic Supply.

Og med en stadig stigende anvendelse af droner i hele verden, så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvor dronedetektorer kan finde anvendelse i fremtiden. Det kunne eksempelvis være, når bilfabrikanter tester prototyper på lukkede baner og ikke vil have, at nysgerrige blikke følger med fra dronehøjde.

- På den længere bane kan vi ikke afvise, at markedet kan komme til at udgøre halvdelen af salget for MyDefence, siger Dan Hermansen.

En Wingman S fra MyDefence bliver prissat fra 8.000 euro. Det bliver også muligt at lease den på månedsbasis.